Hampaproteinpulver eko

105 kr

Tillfälligt slut i lager.

Hampaproteinpulver egenskaper:

Hampaproteinpulver, Cannabis sativa innehåller Protein, mineral och vitamin pulver utvunnet ur hampfrö.
Vår kropp består av 15-20% protein och det är viktigt att förse kroppen med bra proteiner. Protein bygger t ex muskler och är viktiga för enzymer-, hormon- och hemoglobinproduktionen. Genom sitt höga näringsinnehåll kan hampproteinpulver tillföra kroppen essesiella fettsyror, järn, zink, koppar, folsyra, vitamin B. Det innehåller de 21 olika kända aminosyrorna inklusive de 8 essentiella aminosyrorna som kroppen ej kan producera själv!

Genom att det är växtprotein och gluten- samt laktorsfritt är hampprotein ett utmärkt val för människor med allergier, vegetarianer, veganer och i te minst sportutövare, bodybuilders och alla som vill hålla kroppen i god form. 

Hampaprotein pulver kostillskott: kan enkelt blandas i "powerdryck", smoothies, gröna drycker och yoghurt. Det kan också blandas med olika typer av mjöl till bröd, bullar, kakor, pajdeg mm. Enklast är dock att strö pulvret över fil, gröt, musli, frukt och grönsaker. Ett bra sätt att få i sig mer proteiner om man är vegan, laktos eller gluten intolerant. Även för diabetiker. 

 

Hampaprotein pulver framställs efter att oljan pressats ur de råa, oskalade fröna (genom kallpressning). Frökakan torkas och mals till ett mjöl som därefter skiktas till två olika fraktioner, en med minst 30%protein och en med minst 50% protein.

 

Vetenskapligt namn: Cannabis sativa. Växtdel: Frö. Ursprungsland: Tyskland.