Koriander hel eko 100g

64 kr

Tillfälligt slut i lager.

Koriander hela frön eko Innehåller garvämnen men främst eterisk olja, ca 1-2%. Den eteriska oljan ger korinaderfröet sin aromatiska doft och smak och som krydda kan den användas i många typer av mat, gärna i "svårsmält" mat som bröd, kål, kålrot. Koriander kan motverka magknip som ofta är förenat med denna typ av mat!

 

Här har vi samlat en mångfald av ekologiska kryddor och örter, finmalda till pulver och snyggt paketerade i transparent burk med metalllock - nu även i 50 gram!
De hela pepparkornen serveras också i burk medan bladkryddorna presenteras i snygga naturaskar med fönster.
Kryddor har ett brett användningsområde i mat där de ger smak, ibland även färg, men de har ofta också många positiva effekter för kroppen!
En hel del kan också användas hela eller i pulverform i te och teblandningar, men även utvärtes till huden genom avkok eller som pulver i omslag, inpackningar, ansiktsmasker och till sköna fot- och kroppsbad! Många av örterna används som de är till örte eller blandas till egna örtteblandningar.

Inom Ayurveda:
Balaserar Vata, Pitta och Kapha. Bra enkel hemma-detox för Pitta. Bra som svalkande te på sommaren. Stimulerar matsmältningen utan att obalansera Pitta. Fungerar bra ihop med kummin- och fänkålsfrön som ett enkelt och effektivt Pitta-eller Vata te

Vetenskapligt namn: Coriandrum sativum.
Växtdel: Frö.
Ursprungsland: Tjeckien