I lager.
Antal: 1

Yin Your Skin KUULAS Gua sha-roller

274 kr

En gua sha-roller av jadesten för behandling av ansikte, hals, nacke och dekolletage. 

Rollern med piggar väcker upp din hud på mindre än en minut!

Att rolla huden förbättrar blodcirkulationen, boostar kollagenproduktionen i huden och förbättrar absorptionen av produkter som appliceras på huden efteråt. Rollningen gör huden klarare och avlägsnar svullnad.

Jade Roller tillverkas av natursten, varje verktyg är unik och färgerna kan variera.

KUULAS Jaderoller är utmärkt för att snabbt göra ansiktet vackrar

KUULAS Jaderoller är utmärkt för att snabbt göra ansiktet vackrare. En behandling på bara några minuter med jaderollern ger en underbar lyster åt ansiktet, halsen och dekolletaget. Rollning är ett enkelt och effektivt sätt att öka blodcirkulationen och kollagenbildningen i huden. Efter rollning känns och ser huden omedelbart fast och klar ut. Rollningen hjälper dina hudvårdsprodukter att absorberas optimalt, och din hud kan utnyttja all deras näring och livskraft.

En KLAR hud är ett budskap om inre lyster och välbefinnande. I den kinesiska medicinen kallas denna oförklarliga lyster Shen. När vi tar hand om den och gör saker som får oss att lysa, utstrålar vi balans, lycka och äkta skönhet.

*KUULAS Jaderoller är en del av produktfamiljen Yin Your Skin® som skapats av Katja Kokko. Verktygen tillverkas av 100 % Xiuyan-jade i Kina, med respekt för den uråldriga gua sha-traditionen. Varje verktyg är unikt. Så är även ditt ansikte.

Du kan rolla ansiktet med rollern med piggar innan du applicerar hudvårdsprodukter på rengjord hud, efter att du applicerat hudvårdsprodukter eller göra en rollning för att avsluta en vanlig gua sha-behandling.

Verktygen tillverkas av natursten, och därför är varje verktyg unikt och färgerna kan variera.

Användning:

Du kan rolla ansiktet med rollern med piggar innan du applicerar hudvårdsprodukter på rengjord hud, efter att du applicerat hudvårdsprodukter eller göra en rollning för att avsluta en vanlig gua sha-behandling.

Rollning ska inte göras på inflammerad och känslig hud, couperosa, rosacea eller hud med orenheter.

Rengör roller efter att du använt den med tvål och vatten och torka av den ordentligt. Om du använder verktyget för att behandla andra ska du även desinficera det. Om rollern börjar gnissla, applicera vad som helst för olja på fästena.

Gua sha kommer från orden gua = skrapa, gnida, skrubba (scrape/rub) och sha = rött märke, petekier (reddish rash). Det är en form av självbehandling som använts i över tusen år i Asien, särskilt i Kina, och som har sina rötter i den kinesiska medicinen.

I en gua sha-behandling skrapas huden kraftigt med en skrapa som oftast är tillverkad av jadesten, rosenkvarts, bian-sten eller ben. Behandlingen frigör spänningar i muskler och fascior samt förbättrar blodcirkulationen och ämnesomsättningen i det område som behandlas. Det uppstår röda märken på det område som behandlas. Efter behandlingen känner man sig energisk och pigg, eftersom gua sha även stärker qi, dvs. flödet av livsenergin i meridiankanalerna.

Gua sha lugnar ner nervsystemet, varvid även spänningar släpper. Det är en fördelaktig behandling till exempel för personer som lider av migrän, huvudvärk, axel- och ryggvärk samt stress. Vem som helst kan behandla sig själv hemma med gua sha.

Gua sha är en effektiv behandlingsmetod också för ansiktet och den ger omedelbart din egen hudvård synliga resultat som motsvarar resultaten du får på en skönhetssalong. Då man behandlar ansiktet med gua sha är syftet inte att det ska uppstå röda märken på huden, även om det kan förekomma tillfällig rodnad i samband med behandlingen.

Gua shas effekter på ansiktet:

-          aktiverar blodcirkulationen i huden –> det syresatta blodet cirkulerar uppåt till hudens ytskikt där det ger näring till vävnader och hudceller –> huden förnyar sig snabbare

-          ökar lymfvätskans cirkulation –> effektivare transport av slaggprodukter

-          tar bort svullnad i ansiktet och under ögonen

-          gör ögonen klarare och ”öppnar upp” dem

-          kan minska orenheter

-          kan minska antalet pigmentfläckar

-          boostar bildandet av kollagen och elastin

-          jämnar ut rynkor och gör en slapp hud fastare

-          kinderna och käklinjen samt ansiktsformen markeras på ett vackert sätt

-          skönhetsmedel absorberas bättre av huden

Gua sha rekommenderas inte om:

-          huden är skadad eller inflammerad

-          om det förekommer rosacea, akne eller perioral dermatit på huden (huden får inte behandlas på områden med symtom, men behandling kan emellertid göras under och runt området och till exempel är behandling av halsområdet bra vid rosacea och akne)

-          om huden behandlats med fillers eller injektioner under de senaste tre månaderna