Yin Your Skin LOVI Gua Sha Kam

378 kr

Tillfälligt slut i lager.


LOVI Kam är ett älskat klassiskt verktyg med många användningsområden

LOVI Kam är ett älskat klassiskt verktyg med många användningsområden. Den kan användas för att behandla hela kroppen. Med den ena änden av kammen som är formad som bokstaven U och jacket däremellan kan du behandla käklinjen, kindbenen, nacken och halsen. Den långa sidan lämpar sig däremot för behandling av dekolletaget, ansiktet och kroppen. Det känns rent av himmelskt att behandla hårbotten med kammen och det tar bort stress från kroppen på ett nästan magiskt sätt.

LOVI är ett urgammalt finskt ord som betyder transtillstånd – nirvana som man kunde falla i vid behandling av en schaman eller på grund av den hedniska naturguden Loviatars besvärjelse. Lyckligtvis är den moderna tidens self-care enklare. När du håller i denna ritualsten och för första gången provar den på din hårbotten så vet du genast vad vi menar.

*LOVI Kam är en del av produktfamiljen Yin Your Skin® som skapats av Katja Kokko. Verktygen tillverkas av 100 % Xiuyan-jade i Kina, med respekt för den uråldriga gua sha-traditionen. Varje verktyg är unikt. Så är även ditt ansikte.

Verktygen tillverkas av natursten, och därför är varje verktyg unikt och färgerna kan variera.

Användning:

I gua sha-behandling används ett massagemedel som får verktyget att glida behagligt på huden – en högklassig hudolja lämpar sig bäst för det. Gör en gua sha-behandling som avslutning på din vanliga hudvårdsrutin. Återfukta först huden med essence eller ansiktsvatten och applicera sedan olja på huden. Du kan även använda serum och fuktkräm som vanligt innan du applicerar olja. På kroppen används kroppsolja.

Rengör kammen efter att du använt den med tvål och vatten och torka av den ordentligt. Om du använder verktyget för att behandla andra ska du även desinficera det.

Gua sha kommer från orden gua = skrapa, gnida, skrubba (scrape/rub) och sha = rött märke, petekier (reddish rash). Det är en form av självbehandling som använts i över tusen år i Asien, särskilt i Kina, och som har sina rötter i den kinesiska medicinen.

I en gua sha-behandling skrapas huden kraftigt med en skrapa som oftast är tillverkad av jadesten, rosenkvarts, bian-sten eller ben. Behandlingen frigör spänningar i muskler och fascior samt förbättrar blodcirkulationen och ämnesomsättningen i det område som behandlas. Det uppstår röda märken på det område som behandlas. Efter behandlingen känner man sig energisk och pigg, eftersom gua sha även stärker qi, dvs. flödet av livsenergin i meridiankanalerna.

Gua sha lugnar ner nervsystemet, varvid även spänningar släpper. Det är en fördelaktig behandling till exempel för personer som lider av migrän, huvudvärk, axel- och ryggvärk samt stress. Vem som helst kan behandla sig själv hemma med gua sha.

Gua sha är en effektiv behandlingsmetod också för ansiktet och den ger omedelbart din egen hudvård synliga resultat som motsvarar resultaten du får på en skönhetssalong. Då man behandlar ansiktet med gua sha är syftet inte att det ska uppstå röda märken på huden, även om det kan förekomma tillfällig rodnad i samband med behandlingen.

Gua shas effekter på ansiktet:

-          aktiverar blodcirkulationen i huden –> det syresatta blodet cirkulerar uppåt till hudens ytskikt där det ger näring till vävnader och hudceller –> huden förnyar sig snabbare

-          ökar lymfvätskans cirkulation –> effektivare transport av slaggprodukter

-          tar bort svullnad i ansiktet och under ögonen

-          gör ögonen klarare och ”öppnar upp” dem

-          kan minska orenheter

-          kan minska antalet pigmentfläckar

-          boostar bildandet av kollagen och elastin

-          jämnar ut rynkor och gör en slapp hud fastare

-          kinderna och käklinjen samt ansiktsformen markeras på ett vackert sätt

-          skönhetsmedel absorberas bättre av huden

Gua sha rekommenderas inte om:

-          huden är skadad eller inflammerad

-          om det förekommer rosacea, akne eller perioral dermatit på huden (huden får inte behandlas på områden med symtom, men behandling kan emellertid göras under och runt området och till exempel är behandling av halsområdet bra vid rosacea och akne)

-          om huden behandlats med fillers eller injektioner under de senaste tre månaderna